Het economische landschap

Waardegeneratie en rendement op meerdere vlakken

De behoefte naar waardegeneratie

Elke (economische) ontwikkeling begint bij een behoefte naar waardecreatie. Daarmee worden de financiën aan de start van elke ontwikkeling sturend. Veel belangrijker is echter de ‘opbrengst’, het rendement gedurende het proces en daarna. Daar ligt namelijk de echte winst.

Kwantitatief en/ of kwalitatief verdient een plek beter te worden achtergelaten dan dat we het bij aanvang tegen kwamen. Daarbij zijn de middelen soms voor handen, maar soms ook (nog) niet. Dan zoeken we actief mee naar waardegenerators voor de gewenste ontwikkeling.

De integratie van landschap, stedenbouw, architectuur en civiele techniek in het ontwerpproces van VIA landcape zorgt aantoonbaar voor een proces waarin in elke stap de juiste afweging kan worden gemaakt tussen investering en rendement.

De voorsprong bij het economisch landschap zit hem in het herkennen van de potentie van het bestaande landschap: de kernwaarden, het DNA van een plek. De kwaliteit van het bestaande landschap wordt ingezet als een bakermat van ontwikkeling. Water- en bodemsturend ontwerpen zijn daarin een krachtig middel: zowel kwalitatief als economisch.

In een ontwerpproces, waarin gelijktijdig wordt gerekend en getekend, wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare middelen en ruimte. En wordt in elke fase (van visie, via haalbaarheidsstudie tot aan ontwerp en uitvoering) gezocht naar de juiste doelen en middelen.

PROJECT HIGHLIGHTS